ETKİNLİKLER

TARİHCE VE KURULUŞ
  26 Temmuz 2018 Perşembe

TARİHÇE VE KURULUŞ

İsmini Şehit Emniyet Amiri Kemalettin ERÖGE’den alan Müdürlüğümüz 1971 yılında Gayrettepe’deki halen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait olan binanın 2.katında eğitime başlamıştır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün adı geçen binaya taşınması üzerine, 1973 yılında Ayazağa Özel Kimya Mühendisliği binası kiralanarak bu binaya taşınmıştır. Binanın iskan ve eğitime elverişsiz duruma gelmesi nedeniyle 1978 yılı Şubat ayında Florya’daki Toplum Zabıtasına ait binalarda hizmetine devam etmiştir.

Üsküdar İcadiye Mahallesi Türk Kız Koleji Sokağında bulunan ve Özel Türk Kız Kolejine ait olan binaların teşkilatımız adına 1978 yılı Mart ayında tahsis edilmiş olup, bazı küçük onarımların yapılmasından sonra 12.Dönemden itibaren Florya ve Üsküdar binalarında birlikte eğitim sürdürülmüştür. 1979 yılında Florya’daki binaların İstanbul Polis Okulu olarak ayrılması üzerine Üsküdar’daki binasında eğitimine devam etmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 26/09/1988 gün ve Eğitim Daire Başkanlığı 3240/219583 sayılı emirleri ile Fatih Öğrenci Yurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden devir alınmış ve Müdürlüğümüzün Üsküdar’daki merkez binanın bir bölümü ile birlikte yurt olarak hizmete başlamıştır.

Hizmet binalarımız için 2009 yılında yaptırılan deprem analiz raporlarında “Binaların mevcut durumlarının kullanımı can güvenliği bakımından sakıncalıdır” değerlendirilmesi yapılmış ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın da görüşleri alınarak 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci kaydı alınmamıştır.

Fatih Öğrenci Yurdu Binası Milli Emlak Daire Başkanlığının 12.12.2013 tarih ve 1327 sayılı olurları ile Polis Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Müdürlüğüne tahsis edilerek kuvvemizden çıkarılmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle restorasyon çalışması ve imar güncellenmesi tamamlandıktan sonra, arazimize 40 araçlık otopark, kazan dairesi, 250 kişilik yemekhane, 500 kişilik konferans salonu, 6 adet tam donanımlı derslik, ikişer kişilik 125 adet (VC-Banyo içerisinde) yatakhane ve teras katta açık ve kapalı boğaz manzaralı öğrenci lokalinden oluşan Polis Eğitim Merkezi Yerleşkesi yapılarak hizmete sunulması planlanmaktadır.